Hamarosan eldől, mi lesz a sorsa a hajdúnánási MotoGP-pályának

Megosztás

Ha a jogtulajdonos nem fogadja el a csúszást, ipari park épülhet helyette.

A háború miatt csúszik a hajdúnánási MotoGP-pálya építése, a tervezett időpontban biztosan nem gurulhatnak a gépek a pályán, de még a 2026-os start is álom lehet a beruházásért felelős miniszteri biztos, Tiba István szerint – írja a HVG.hu.

A debreciner.hu a Hajdúnánási TV műsorában elhangzottakra hivatkozva azt is írta, hogy a politikus a jogtulajdonossal való januári egyeztetéstől tette azt is függővé, hogy mi lesz a sorsa a területnek: vagy kivárja a spanyol partner, a Dorna, hogy késve ugyan, de elkészüljön a pálya, vagy ipari parkot létesítenek a több száz hektáros területen, ahol éppen az utolsó gazdával egyeztetnek, illetve egyeztettek az év végén a kisajátított földdarabról.

A televíziós műsorban arról is beszélt Tiba, hogy sorra keresik fel az illetékes minisztériumot azok a beszállítók, akik a BMW-gyárhoz kapcsolódva telepednének le Debrecenben, de az ottani ipari parkokra már ki lehet tenni a megtelt táblát, így egy vállalkozásokat befogadni képes ipari parknak is lenne jogosultsága a Debrecentől 46 kilométerre fekvő kisváros határában.

Debrecenben hétfőn tartanak közmeghallgatást a várostól délre eső ipari parkban tervezett akkumulátorgyárról, a BMW pedig már a terepet rendezi, a cívis várostól északra, éppen Hajdúnánás irányában indulhat az új gyár építése, így ha Hajdúnánáson mégis ipari park létesülne, nem jelentene gondot a távolság.

A MotoGP-beruházás felfüggesztése nem új információ, maga a biztos lebegtette meg ezt a lehetőséget tavaly nyáron, majd szeptemberben az ehhez kapcsolódó víziközmű beruházást függesztették fel hivatalosan, és a 444 kérdésére az Építésügyi Minisztérium sem cáfolta ennek tényét. Az viszont eddig még nem derült ki, hogy a projekt átmeneti felfüggesztéséről született döntés, vagy csak jegelik a pályaépítést.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek